Децата в Италия да получават фамилията и на двамата си родители

...
Децата в Италия да получават фамилията и на двамата си родители
Коментари Харесай

Италианският съд постанови – децата да носят фамилията и на двамата родители

Децата в Италия да получават семейството и на двамата си родители – това постанови Конституционният съд. Решението от сряда анулира дългогодишната традиция в Италия всички новородени да взимат непосредствено семейството на татко си, оповестяват от „ Евронюз “.

Съдът съобщи, че сходна норма е " дискриминационна и ощетява самоличността " на детето и съобщи, че и двамата родители би трябвало да вземат участие в избирането семейството. Италианските деца към момента ще могат да имат едно фамилно име, в случай че майката и бащата са съгласни, може да се добави и друго. Сега италианският парламент би трябвало да утвърди ново законодателство, с което публично да признае решението на съда.

Италианската министърка на равните благоприятни условия и фамилията Елена Бонети съобщи в обява във Facebook, че държавното управление ще поддържа напълно този развой. „ Това е приоритет и значима задача на политиката “, написа тя, като добави, че родителите би трябвало да поемат идентична отговорност за развъждането на дете. 

Папа Франциск и политическите водачи на Италия показаха угриженост относно  намаляващата раждаемост в страната, като разноските за развъждане на деца се преглеждат като един от главните фактори.
Близнаци се родиха в разнообразни дни и в разнообразни години в Съединени американски щати
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР